demo-attachment-495-danielle-cerullo-CQfNt66ttZM-unsplash-1-1

Sadece koşarak kilo veremezsin!

Yalnızca koşarak kilo vermeyi düşünüyorsan hayal kırıklığına uğraman çok yakın. Düzenli koşu antremanlarına rağmen zayıflayamıyorsan bu 5 hatayı yapıyor olman muhtemel.

Hata 1: Antrenmanın Hep Aynı Olması

Sadece koşu antrenmanında sorun, terlediğinde yakacağın kalorinin sınırlı olmasından. Ve Bu sebepden bazen yaptığın ağırlık çalışması, sadece koşarak yaptığın çalışmalardan daha iyi sonuç verecek.

Hata 2: Standart Hızla Daha Uzun Süre Koşmak

Herhangi bir egzersiz türünde en önemli değişkenlerden biri egzersizin yoğunluğu. Koşan ortalama bir insan, uzun süre koruyabileceği bir hızda koşar.

Hata 3: Yakacağın Kalorilere Odaklanmak

Koşmak kalori yakıyor evet, fakat sprint yapmak veya ağırlık kaldırmak daha fazla kas ile sonuçlandığı su götürmez bir gerçek. Vücudunda ne kadar fazla kas varsa, vücudun o kadar fazla çalışıyor ve o kadar fazla enerji harcıyor.

Hata 4 : Diğer Kardiyo Çeşitlerini Denememek

Koşmak kilo vermeye yardımcı değil demek doğru değil. Ancak daha kısa sürede daha etkin sonuç görmek istiyorsan, yürüyüş yapmak ya da koşu bandında yürümek yerine, tercihen yüksek yoğunlukta pedal çevirmeyi denemelisin.

Hata 5: Daha Fazla Koşmak

Bu bilgi ilginç gelebilir fakat fazla koşmak kilonun azalmama nedeni olabilir. Bu birkaç kilo vermek için çalışan insanların çoğu için bir sorun olmasa da, yağ kaybını limitliyor. Egzersiz, sağlıklı bir yaşamın tartışılmaz bir parçası ancak öte yandan vücuduna stres uyguluyor. Bu stres de hormonlarını etkiliyor ve yağ kaybetme yeteneğini sınırlıyor.